Ξέρατε ότι… Halligen, τα μικροσκοπικά νησιά της Γερμανίας!

3a7LfNX

http://i.imgur.com/3a7LfNX.jpg

Σκορπισμένα μες τη Βόρεια Θάλασσα, μεταξύ Γερμανίας, Δανίας και Ολλανδίας, 10 μικροσκοπικά νησάκια -ανάμεσα στα μικρότερα του κόσμου- με παραμυθένια σπιτάκια και το κάθ’ ένα με τη λιμνούλα του, τα Halligen, αποτελούν το θαλάσσιο πάρκο Schleswig-Hollstein Wattenmeer.

20828_4

http://deutsche-kultur.livejournal.com/93359.html

Παλαιότερα υπήρχαν πολύ περισσότερα Halligen, όμως από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα έχουν εξαφανιστεί 100 λόγω των πλημμυρών! Σήμερα, κατοικούνται τα 7 από τα 10 αυτά νησάκια, που ανήκουν στη Γερμανία. Το μικρότερο ακατοίκητο είναι μόνο 0,036 τετρ. χλμ., ενώ το μικρότερο κατοικημένο έχει 2 κατοίκους.

habel01w

http://www.qsl.net/dl2mx/images/habel01w.jpg

Πολλές υποθέσεις υπάρχουν για το όνομά τους (-e Hallig /χάλιχ/, -en), όμως η πιθανότερη ετυμολογία είναι αυτή που ανάγεται στην κέλτικη λέξη hal -που σημαίνει “αλάτι”, και αυτό λόγω της επίπεδης επιφάνειάς τους, η οποία βρέχεται συνεχώς από θαλασσινό νερό και δεν συγκρατεί υπόγεια πόσιμα ύδατα.

Umwelt Überschwemmungen BU0202

https://www.reddit.com/r/thalassophobia/comments/3o60e8/

Οι κατοικίες των Halligen -με την παραδοσιακή μεσαιωνική αρχιτεκτονική- χτίζονται πάνω σε τεχνητούς χαμηλούς λόφους, για να προστατεύονται από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Αυτό το παράξενο οικολογικό σύστημα βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco.

32_4_441_fo_landunter

http://www.vimu.info/showformat.jsp?

Για περισσότερη συζήτηση γύρω από τη γερμανική γλώσσα & τον πολιτισμό της Γερμανίας, επικοινωνήστε: Ηλίας Ταμπουράκης,  ιδιαίτερα μαθήματα στον χώρο σας, κιν. 6951614346

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s