Απορίες στα Πορτογαλικά ? Sotaques

4760512342_7d79c50893_n

LicenseCopyright All rights reserved by Luigi Strano

Ένας από τους πολλούς λόγους, για τους οποίους η πορτογαλική γλώσσα είναι ενδιαφέρουσα, είναι οι προφορές της κάθε περιοχής, όχι μόνο στην Πορτογαλία με τα κέλτικα στοιχεία του βορρά, αλλά και στη Βραζιλία και στις αφρικανικές & ασιατικές χώρες που τη μιλούν. (Άλλοι λόγοι που μας ελκύουν να μάθουμε αυτήν τη γλώσσα, είναι η μουσική fado, η λαϊκή παράδοση των orixás, η τροπική φύση της Βραζιλίας, η capoeira και δεκάδες άλλοι “μικροί θησαυροί” αυτού του πολιτισμού με τα πολλά πρόσωπα!…)

Η προφορά της πορτογαλικής γλώσσας αποτελεί μία από τις κύριες δυσκολίες της (παράλληλα με την παράξενη αλλά ωραία γραμματική της). Στη Λισσαβόνα, λένε ότι οι άνθρωποι κρατούν μέσ’ την ψυχή τους τη saudade -τον πόνο του χαμού των αγαπημένων ανθρώπων τους στις θάλασσες- και τον πόνο του ανανταπόκριτου έρωτα στην Κοϊμπρα -τη μεσαιωνική πανεπιστημιούπολη- και μιλούν με βραχέα φωνήεντα. Από την άλλη πλευρά του Ωκεανού των Ανακαλύψεων, στη Βραζιλία, οι άνθρωποι γελούν με στωικότητα για τη “κοιλάδα των δακρύων” -όπως ονομάζουν την επιφανειακά χαρούμενη ζωή τους- και μιλούν με πιο ανοιχτούς ήχους, με το σκέρτσο του τσιτακισμού και με τον έρρινο απόηχο των ιθαγενών Mby´a Tupí-Guaraní.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο, γνωρίστε και μιμηθείτε τις διαλέκτους της Βραζιλίας!

http://g1.globo.com/jornal-hoje/noticia/2014/08/sotaques-do-brasil-desvenda-diferentes-formas-de-falar-do-brasileiro.html

Για περισσότερες απορίες γύρω από αυτό το θέμα, ή γενικότερα, για τη πορτογαλική γλώσσα & τον πολιτισμό της, επικοινωνήστε μαζί μας:

Πορτογαλικά ιδιαίτερα μαθήματα στον χώρο σας, Ηλίας Ταμπουράκης, κιν.: 6951614346 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s