Μεθοδολογία & Ιδιαιτερότητες ! Ασκήσεις για δυσλεξία

457615198_9727cfa814_o

LicenseCopyright All rights reserved by Keasty

Οι καθηγητές & δάσκαλοι, θα πρέπει να παρακολουθούμε σεμινάρια μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων, έτσι ώστε να μπορούμε να διαπιστώνουμε κάποια περιστατικά και να μην κατηγορούμε τους μαθητές ως “ανίκανους”. Όταν, όμως, δούμε ότι κάποιος μαθητής παρουσιάζει μία συγκεκριμένη δυσκολία, θα πρέπει πρώτα να πείσουμε τους γονείς του (δύσκολη υπόθεση) να απευθυνθούν σε ένα εξειδικευμένο κέντρο λογοθεραπείας, κι έπειτα να εξηγήσουμε με φιλικό τρόπο στο παιδί ότι πρόκειται να του δείξουμε κάποια “παιχνίδια”, με τα οποία θα του φαίνονται τα μαθήματα πολύ πιο εύκολα! Κάπως έτσι πρέπει να αντιδρούμε και με τους ενήλικους μαθητές: να τους εξηγούμε φιλικά και με ειλικρίνεια ότι είναι ικανοί να πετύχουν τον σκοπό τους, αρκεί να βρούμε μαζί την κατάλληλη μέθοδο, πάντα με τη βοήθεια ενός ειδικού.

Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται στον καθηγητή να κάνει διάγνωση ή να χορηγήσει μέθοδο αντιμετώπισης, εκτός από το να χρησιμοποιήσει τα απλά βοηθητικά συστήματα που αναφέρουμε στις δημοσιεύσεις μας σε αυτήν τη σελίδα. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να λαμβάνουμε από τους λογοθεραπευτές καθοδήγηση για την μέθοδο που θα  ακολουθήσουμε.

Στη συνέχεια, παραθέτουμε 2 συνδέσμους: ο πρώτος αναφέρεται σε απλές ασκήσεις στην ελληνική γλώσσα, ενώ ο δεύτερος περιέχει υλικό στα αγγλικά. Και οι δύο βοηθούν σε περιπτώσεις που προαναφέραμε, όμως ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Ο κάθε γονιός ή δάσκαλος θα πρέπει να επιλέξει τον λογοθεραπευτή με βάση τα δικά του κριτήρια & τις προσωπικές ανάγκες του μαθητή.

http://dyslexiaathome.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html

http://www.american-dyslexia-association.com/free/worksheets.php

Πολύ ευχαρίστως θα επικοινωνούμε μαζί σας για αυτά  τα θέματα, όπως επίσης και  για

Αγγλικά ιδιαίτερα μαθήματα (εκμάθηση στον χώρο σας). Ηλίας Ταμπουράκης, κιν. 6951614346

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s